torsdag den 2. juni 2011

Mikkeller - Beer Geek Breakfast

Mikkeller er et af de mest produktive mikrobryggerier i verden, og samtidig blandt de mest innovative. Mikkeller har lavet rigtig mange fremragende øl, men har også et ry for til tider at eksperimentere lige rigeligt, således at øllene til tider bliver mere specielle end gode. Det unikke ved Mikkeller er, at de ikke har sit eget bryggeri. I stedet er Mikkeller et såkaldt nomadebryggeri, der låner eller lejer sig ind på andre bryggerier, hvor de så brygger efter deres egne opskrifter.
Mikkeller blev startet af Mikkel Borg Bjergsø og Kristian Klarup Keller - deraf navnet. Idag er Kristian dog ude af virksomheden og Mikkel driver den alene.

Øllets farve er mørk eg, mens skummet er dejlig blødt og mokka-mahognifarvet.
Øllen dufter af kaffe og mørk chokolade med et strej af ristet malt, som giver et røget præg. Duften er behagelig, men dog beskeden og ikke så voldsom som mange andre kraftige stouts.

I forhold til øllens lave alkoholprocent (7,5%) er smagen i denne øl ualmindelig kraftig. Øllen har en dejlig cremet fylde som er aldeles behagelig i munden. Dette skyldes ifølge Mikkeller selv at der er benyttet havre i øllen. Kaffesmagen i øllen er meget kraftig, hvilket nok skyldes den specielle brygmetode hvor gourmet kandekaffe hældes direkte i under brygningen. Smagen har, udover den dominerende smag af kaffe, noter af lakridsrod og mørk chokolade. Eftersmagen er humlet og bærer præg af bitter chokolade.

Alt i alt en aldeles vellykket øl, der varmt kan anbefales. Denne øl bør kunne få enhver til at holde af stouts!

Andreas: 9 ud af 10
Johannes: 9 ud af 10

Endnu en etape af Tour de Beer er ovre. Højt skum!

Læs mere:

Ingen kommentarer:

Send en kommentar